Telefoon

06-498 365 94

Email

kidogoshiatsu@live.nl

Openingstijden

ma-vr: 09.00 - 15.00 (op afspraak)

Shiatsu levert een diepe vorm van ontspanning op waarbij de harmonie tussen lichaam en geest, centraal staat. Door shiatsu wordt je (levens)energie in balans gebracht, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Shiatsu is een Japanse massagevorm met als theoretische achtergrond de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Deze eeuwenoude geneeskunst gaat uit van energie (Ki of Qi) die door het gehele lichaam in de zogeheten meridianen (energiebanen) stroomt en uit balans kan raken. Het uit balans raken of stagneren van energie veroorzaakt pijn en klachten. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn, maar ook emotionele of psychische. Ook een gevoel van niet lekker in je vel zitten wordt veroorzaakt door een disbalans.

Shiatsu betekent letterlijk ‘druk van de vinger’. Met de duim, vingers of met de hele hand wordt druk gegeven op de meridianen en op de hierop liggende acupunctuur punten. De druk kan variĆ«ren van heel licht tot diep en stevig. De druk is van korte duur of juist langdurig. Daarnaast is het bewegen (rotaties) van gewrichten, het strekken van lichaamsdelen en spieren een manier om blokkades op te heffen en energie weer te laten stromen.

Een kleine greep uit de klachten waarbij Shiatsu succesvol ingezet kan worden: hoofdpijn – stress – vermoeidheid – burnout – schouderpijn – frozen shoulder – obstipatie – knieklachten – reuma – rugklachten – RSI – tennisarm – muisarm – nekklachten – migraine

Shiatsu kan dienen als ondersteuning van een reguliere behandeling.

Raadpleeg bij aanhoudende klachten altijd eerst je huisarts.