Telefoon

06-498 365 94

Email

kidogoshiatsu@live.nl

Openingstijden

Ma-vr: 09.00 - 15.00

Dorn therapie is een milde therapie, in tegenstelling tot “kraken”. De Dorn therapie wordt geïntegreerd  in een shiatsu behandeling.

De wervelkolom is het stevige en stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert. Het is daarom van essentieel belang deze vitaal en gezond te houden. iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding. De wervels staan niet meer loodrecht bovenop elkaar, maar staan scheef.

Allereerst wordt er gemeten of er een ‘beenlengteverschil’ is. Deze wordt op een zachte manier gecorrigeerd. Hierbij wordt het lange been “korter” gemaakt. Dit houdt in dat de gewrichten op een zachte manier weer meer naar elkaar toe worden geduwd. Daarna worden in staande of zittende positie op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje teruggezet. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding verbetert. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.

De behandeling is niet pijnlijk. Na afloop kan er wat spierpijn ontstaan.

foto’s en tekst met dank aan Idelette Eijgelaar.